Кинофестивал Санта Марина 2020

 • 2020-09-02

  През изминалата седмица, Ваканционно Селище Санта Марина, Созопол, беше домакин на ежегодния “Кинофестивал Санта Марина” за късометражни филми.

  За втора поредна година, участници от 3 континента, премериха сили за титалата „Най-добър филм“ за 2020 година в две категории – българска конкурсна програма и международна филмова слекция.

  В категорията за български продукции, международното ни жури определи за победител филмът „Дърво от желязо“ на режисьора Андрей Цветков, който получи и специалната награда от домакините „2-дневна ваканция във Ваканционнно Селище Санта Марина“ през сезон 2021.

  Ето какво сподели той, веднага след награждаването си: „Аз се радвам, че съм част от тази селекция и мисля, че всички филми заслужаваха своето внимание. И това, че аз съм победител, по-скоро, че филмът е победител, ме гордее.“

  Освен него, журито отличи и филмите „Киносоната“ с режисьор Рал Добрева, „Розови листенца“, с режисьор Деян Ангелов и „Упражнение за доверие“, с режисьор Вилма Карталска.

  В категория международна филмова селекция, заслужено за победител на Кинофестивал Санта Марина 2020 беше обявен филмът „Лунни капки“, с режисьор Йорам Евер-Хадани. Една копродукция с екип от Израел и Сърбия, която е многократно награждавана на кинофестивали по целия свят.

  Победителят получи голямата награда „5-дневна ваканция във Ваканционно Селище Санта Марина“ през сезон 2021.

  Изказваме специални благодарности на певческа група „Burgas Voices”, както и на танцова група „Street Jazz Burgas”, които бяха част от артистичната програма по време на фестивала.

  Повече за Кинофестивал Санта Марина може да намерите тук: www.santamarinafilmfestival.com

Онлайн резервации

Анкета

 • Какво мислите за ежеседмичния бюлетин на комплекс "Санта Марина"?