Международен Кинофестивал Санта Марина 2019

 • 2019-08-19

  С огромно удоволствие бихме искали да съобщим, че през изминалата седмица на 16 август, петък, успешно бе проведено първото издание на „Santa Marina Film Festival“.

  Събититето се радваше на голям интерес от всички киномани, които с нетърпение очакваха да видят селекцията от филми, както в детската, така и в конкурсната програма за възрастни.

  Международното жури в състав – Иля Антоненко, Урмас Йоемеес и Евгени Саников, имаше възможността да оцени професионалните умения на всички 15 режисьора, които участваха със своите специално-селектирани филми за фестивала.

  Публиката взе ключово участие в определянето на най-добрите филми в „Santa Marina Film Festival”. В конкурсната програма за възрастни за най-добър филм бе определен филмът на Александр Харитонов, „Подкупът“, който е носител и на много други награди от международни фестивали.

  Най-много гласове от публиката, обаче след много оспорван резултат, получи филмът на Анна Крицкая, „Дубак“, който очарова не само най-малките, но и по-големи зрители със своя заразителен хумор. Така голямата награда „5-дневна безплатна ваканция в Санта Марина през сезон 2020“, в първото издание на фестивала грабна участник от детската конкурсна програма.

  Очакваме с нетърпение победителят лично да посети Ваканционно Селище Санта Марина, за да присъства на следващото издание на „Santa Marina Film Festival”, както и да покаже на своите фенове своите нови филми.

  Благодарим на нашите партньори Иля Антоненко и Екатерина Антоненко, без чиято помощ и съдействие, това събитие никога нямаше да се осъществи!

  Очаквайте ни догодина през месец август, когато ще имаме удоволствието отново да предложим селектирани филми на всички любители на късометражното кино!

Онлайн резервации

Анкета

 • Какво мислите за ежеседмичния бюлетин на комплекс "Санта Марина"?